Info outdoor beachvolley

Info > Beachvolley > outdoor

Outdoor beachvolley

Van april tot oktober kan er buiten beachvolley worden gespeeld. Er kan op speciale beachcourts worden gespeeld, of op stranden aan meren en aan de zee. Daarnaast wordt er ook wel een netje opgehangen op een grasveld. Twee teams spelen tegen elkaar, de groepsgrootte maakt niet uit. Bij wedstrijden of toernooien gaat het wel om vaste aantallen, doorgaans 2 tegen 2, of 3 tegen 3.

Foto outdoor beachvolley
Foto: beachvolley-toernooien.nl

Outdoor in NL

In Nederland is het beachcircuit populair, een reeks van toernooien langs de Nederlandse kust. De toernooien zijn groots opgezet met 50 tot 100 velden per dag. De niveaus zijn van beginner tot eredivisie. Het beachcircuit is er in de zomermaanden, dan doen vaak ook vakantiegangers uit b.v. België en Duitsland mee.

Volleybalverenigingen organiseren in de zomer beachvolley-toernooien. Sommige toernooien alleen voor leden, andere open toernooien. Jaarlijks worden er ca 300 beachvolley-toernooien in Nederland georganseerd. Er zijn ook beachcourts waar je zelf een veld kunt huren. In Nederland zijn ca 250 locaties waar outdoor beachvolley gespeeld kan worden.

Bekijk hier alle outdoor beachvolley-locaties in Nederland.
Bekijk hier komende outdoor beachvolley-toernooien in Nederland.

Zie hieronder recensies van enkele outdoor beachvolley-locaties.

Statistieken 2024

Hieronder zie je in welke maanden er hoeveel outdoor-toernooien zijn en in welke provincies hoeveel outdoor-locaties er zijn.

Outdoortoernooien per maand
1
1
2
6
92
264
182
104
24
0
0
0
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
Outdoorlocaties per provincie
22
18
24
43
63
9
27
46
68
10
35
17
GR
FR
DR
OV
GL
FL
UT
NH
ZH
ZL
NB
LB

Meer statistieken

Spoorpark Tilburg

Mooiste outdoor beachlocatie van Nederland, gelegen in het mooiste park van Nederland, het Spoorpark, vlakbij het station van Tilburg. Op zonnige dagen is het park propvol van de mensen, wandelend, spelend, zittend op de terrassen, of aan het sporten.
Het beachcourt heeft een eigen kantine, maar je kan ook bij de horeca in het park terecht. Er zijn 7 velden, omheind en hondenvrij. Er is verlichting voor in de avond.
Foto Spoorpark Tilburg
Foto: beachvolley-toernooien.nl

Beach Tilburg verzorgt hier de trainingen en de toernooien. Het is goed georganiseerd, er is bijna elke week wel een toernooi, de toernooien hebben thema's (Familietoernooi, Nachocup, etc), met vaak een bbq oid als afsluiting. Ook leuk: er is een eigen kledinglijn. De website is actueel en bevat alle gezochte informatie. Klein minpuntje: enkele links op de website geven foutmelding.

Score: *****

Toon details over locatie Spoorpark Tilburg.

ABeach Arnhem

ABeach is een prettige outdoor beachlocatie. Het mooie fijn-korrelig zand geeft je hetzelfde gevoel als beachvolley op het strand. ABeach ligt buiten de stad op een ruim en rustig gelegen sportterrein. Publiek kan rondom alle velden zitten, met aan een kant een verhoogde tribune.
Er zijn 4 permanente velden, daarnaast 4 mobiele velden, en er is ook nog de mogelijkheid voor 10 velden op gras. De beachvelden hebben verlichting, zodat ook in de avonduren gesport kan worden.
Foto ABeach
Foto: beachvolley-toernooien.nl

ABeach organiseert veel toernooien, soms alleen voor divisie, soms voor alle niveaus. En als er een toernooi is zorgt de organisatie voor fraaie versiering van de locatie, voor kraampjes voor snacks, enz. Een nadeel is dat er geen kleedruimtes / douches vlakbij de beachvelden zijn. Verder is de website maar summier en niet echt actueel.

Score: ****

Toon details over locatie ABeach.

Strand Scheveningen

Bekendste outdoor beachlocatie van Nederland. Het gaat om het strand tussen de haven en de vuurtoren. Dit is de thuislocatie van het beachcircuit. Het is een breed strand, waar het beachcircuit 100 tot 200 velden kwijt kan.
Er is keuze uit veel horeca, om tijdens of na een toernooi te drinken of te eten. Voor de corona-periode kon er gebruik gemaakt worden van de openbare toiletten en kon je hier je waterfles vullen.
Foto Strand Scheveningen
Foto: beachvolley-toernooien.nl

Het zand wordt regelmatig gereinigd, maar door het drukke gebruik van het strand is er wel een ernstig nadeel: achtergelaten stukken glas en bierdoppen kunnen lelijke verwondingen opleveren.

Score: ****

Toon details over locatie Strand Scheveningen.