Info indoor beachvolley

Info > Beachvolley > indoor

Indoor beachvolley

Beachvolley in de winter in Nederland is mogelijk dankzij indoor beachvolley-hallen. De hallen zijn speciaal geschikt gemaakt voor voor beachvolley, beachtennis, beachsoccer, etc. Dat betekent spelen op verwarmd zand, geen last van wind, en vaak met een beachbar erbij. Het gevoel van vakantie, maar dan in eigen land, alleen het zonnetje ontbreekt nog maar.

Foto indoor beachvolley
Foto: beachvolley-toernooien.nl

Indoor in NL

In Nederland zijn er o.a. indoor-beachhallen in Den Haag, Groningen, Nijmegen en Eindhoven. In de loop der tijden zijn er helaas beachhallen gestopt, zoals The Sand (in Amsterdam). Gelukkig komen er ook weer nieuwe bij, zoals IBA (in Alkmaar).

Bekijk hier alle indoor beachvolley-locaties in Nederland.
Bekijk hier komende indoor beachvolley-toernooien in Nederland.

Zie hieronder recensies van enkele indoor beachhallen

Statistieken 2024

Hieronder zie je in welke maanden er hoeveel indoor-toernooien zijn en in welke provincies hoeveel indoor-locaties er zijn.

Indoortoernooien per maand
14
14
13
11
1
0
0
0
0
0
0
0
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
Indoorlocaties per provincie
1
0
0
1
2
0
1
2
2
0
2
1
GR
FR
DR
OV
GL
FL
UT
NH
ZH
ZL
NB
LB

Meer statistieken

Beachfabriek Nijmegen

Een heel gezellige hal op het oude Honig-terrein in Nijmegen. Om er te komen is het even zoeken, een steile trap op, een slecht verlichte ruimte door en een bijna verborgen deur door. Maar dan, de inrichting zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt, met loungebanken vooraan, een bar met zitjes boven en een ruime hal met 5 beachvelden.
Foto Beachfabriek
Foto: beachvolley-toernooien.nl

De 5 velden staan naast elkaar. Er is een riante ruimte voor en achter de velden voor een sprong service. De ruimte tussen de velden is daarentegen een beetje krap. Het zand is goed, alleen het veld dichtst bij de bar voelt plakkerig aan.

De organisatie is uitstekend, er worden trainingen gegeven, en elke maand is er een zeer uitdagend toernooi. De website is voldoende informatief en actueel.

Score: ****

Toon details over locatie Beachfabriek.

Lindobeach Scheveningen

Sinds 2008 wordt deze oude sporthal gebruikt voor beachvolley. Vanwege de heerlijk gemoedelijke sfeer is het er altijd gezellig vol. Fijn ook dat de bar van vroeg tot laat open is. Zowel de top als de recreatieve beachvolleyballers tref je hier aan. Voor een indoor-training van top-spelers moet je hier zijn.
Foto Lindobeach
Foto: beachvolley-toernooien.nl

De 3 beachvelden hebben een redelijke ruimte rondom (iets meer was fijner geweest). Het zand heeft een fijn-korrelige structuur en plakt niet. De hal wordt verwarmd met infrarood-stralers, die zelfs prima voldoen bij ijskoude temperaturen buiten.

De website is matig informatief. Wel kan je makkelijk via de website velden reserveren en meedoen aan de trainingen en de toernooien. Maar de organisatie lijkt het soms moeilijk te hebben, b.v. doordat mails niet of laat worden beantwoord.

Score: ****

Toon details over locatie Lindobeach.

The Beach Aalsmeer

Dit is de eerste indoor beachhal van Nederland, gevestigd in een oude veilinghal. The Beach wordt niet alleen gebruikt voor beachvolley maar ook voor feesten, bedrijfsuitjes, enz. De veilinghal zelf is al erg mooi, de aankleding maakt het de mooiste beachhal van Nederland.
Foto The Beach
Foto: beachvolley-toernooien.nl

Er zijn 6 velden, met voldoende ruimte rondom. Op een of andere manier voelt het zand vettig en vies aan, en dat is eigenlijk het enige nadeel van The Beach. De trainingen en toernooien zijn altijd goed bezet en het gaat er sportief aan toe. De douches hebben een lekker harde straal. De vele zitjes rondom de velden maken het fijn voor het publiek. En nog een pluspunt: het goede restaurant erbij.

De website ziet er leuk uit maar biedt weinig info. Als je belt moet je een mail sturen, waar pas na een week op wordt gereageerd.

Score: ****

Toon details over locatie The Beach.

Binn'npret Groningen

Deze beachhal bestaat eigenlijk uit meer hallen en worden voornamelijk gebruikt voor feesten en partijen, en tussendoor gelukkig ook beachvolley. De combinatie van beachvolley en buffet en feest past hier erg goed. Heel wat studentenfeesten zijn hier inmiddels al georganiseerd. Volleybalvereniging Tweeslag houdt hier de vele toernooien.
Foto Binn'npret
Foto: indoorstrand.nl

Er is plaats voor 4 beachvelden. De velden worden per keer opgezet, en na gebruik weer afgebroken. Soms staan de velden er duidelijk beter bij dan andere keren. De hallen zijn op sommige plekken niet erg hoog, wat wel eens voor uitdagingen zorgt. Een nadeel is het zand, dat vies is door bier en paintball.

De website ziet er leuk uit, maar ontbeert informatie over meedoen aan trainingen en toernooien. Daarvoor moet je apart bij Beachsport Groningen resp. Tweeslag zijn.

Score: ***

Toon details over locatie Binn'npret.

Strand 365 Veldhoven

Een grote beachhal met 3 beachvelden en daarnaast een groot terras met zitjes geeft een prima indoor strandgevoel. Strand 365 presenteert zich voornamelijk als evenementenlocatie, waarbij de beachvelden een bijrol hebben. Wij zouden dat toch graag andersom zien.
Foto Strand 365
Foto: strand365.nl

In de tijden dat er geen evenementen zijn verzorgd Beachvolley Eindhoven de trainingen en de toernooien. Het aantal toernooien is beperkt vergeleken met de andere locaties.

De website is volledig georiënteerd op evenementen, er lijkt nergens de mogelijkheid van een veldje huren en nergens wordt er melding gemaakt van trainingen en toernooien door Beachvolley Eindhoven.

Score: ***

Toon details over locatie Strand 365.